Wat is er nodig voor aanvraag van e-visum Turkije?

Om een e-visum Turkije aan te vragen heeft u een geldig reisdocument nodig. Dit kan een paspoort zijn of een Europese ID-kaart. Het is belangrijk dat uw paspoort na de ingangsdatum van uw visum nog minimaal 150 dagen geldig is. Voor een ID-kaart geldt dit niet. Let op: deze eisen veranderen vaak en op sommige websites staat daarom onjuiste of verouderde informatie. Zo wordt beweerd dat een Nederlands of Belgisch reisdocument 180 dagen geldig moet zijn. Dit klopt dus niet.

Daarom adviseren wij dringend om ruim van te voren een aanvraag in te dienen. Wanneer uw paspoort geen juiste geldigheidsduur meer heeft zullen wij contact met u opnemen en u informeren.

Behalve reisdocument heeft u, in het geval van een Nederlandse of Belgische nationaliteit, niets anders nodig voor de aanvraag van het e-visum Turkije. Voor andere nationaliteiten kunnen nog extra eisen worden gesteld. Bij vragen kunt u altijd contact opnemen.

Heeft u een andere nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische? Kijk dan ook op hoe het e-visum Turkije aanvragen met andere nationaliteit?.

Veelgestelde vragen